Solid-State Batterier Kan Tredoble Elbilers Kapacitet

Introduktion: Solid-state batterier er en ny teknologisk udvikling der lover højere energitæthed, kapacitet og sikkerhed. Opfinderen af Lithium-ion batteriet og ledende forsker bag solid-state batterier, John Goodenough, mener at inden for få år kan elbiler køre 800km på en opladning der kun tager få minutter. Læs hvordan herunder.

Banebrydende batteri-teknologi

Batteriteknologien er i konstant udvikling, og der arbejdes på højtryk for at udvikle et batteri der har en bedre rækkevidde end de nuværende lithium-ion batterier.

Manden der i sin tid stod i spidsen for den gruppe forskere der udviklede lithium-ion batteriet, John Goodenough, arbejder trods sine 97 år stadig på at udvikle batteriteknologien.

Han leder et hold forskere på University of Texas, der har udviklet en ny batteriteknologi kaldet “all-solid-state”.

“Solid-state”-batteriet kan tilbyde en tredoblet energitæthed i forhold til de batterier der findes i dag

Det betyder altså tre gange så meget kapacitet som et lithium-batteri uden at fylde mere.

Hvad er solid-state batterier?

I “solid-state”-batteriet er der langt mindre risiko for at der opstår brand eller eksplosion i batteriet på grund af kortslutning.

Det skyldes at der i solid-state-batteriet benyttes en glasbaseret elektrolyt mellem anoden og katoden. 

Denne elektrolyt gør også at batteriet kan oplades langt hurtigere, så hurtigt, at batteriet kan være fuldt opladet i løbet af få minutter.

Batteriet kan bruges ned til -15 °C, og kan aflades og oplades mere end 1200 gange – selvom det stadig ikke vides hvor meget kapaciteten forringes efter solid-state cellerne er nedslidt.

Noget der er vigtigt at få besvaret – for selvom bilen kan køre længere på en opladning, nytter det jo ikke noget hvis levetiden for batteriet mindskes.

TJEN PENGE PÅ DIN OPLADER

Med Ladeklubben kan du dele din elbil oplader med hvem som helst. Betaling foregår automatisk i vores app.

Business Insider video om Tesla Model 3 kollisionstest

VIDSTE DU ATFAKTABOKS

Tal fra Topdanmarks opgørelse viser, at elbiler er involveret i 20 procent flere uheld end andre typer af biler, og for Tesla gælder det hele 50 procent.

En hel del af skaderne kommer fra uheld, hvor bilen eksempelvis kører ind i en betonsøjle i parkeringskælderen eller i carporten derhjemme. Det sker formentligt, fordi elbiler accelererer hurtigt, og det kan overraske føreren. Det er lidt som at køre radiobil”, siger Jens Røpke, der er chef for produktudvikling hos Topdanmark. [7]

Skriv en kommentar

Din Kurv
Din kurv er tom
Calculate Shipping

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside